Blauwschimmel

Ook wel blauwaderkaas genoemd. De typische blauwe aders in deze kazen worden bekomen door het toevoegen van de schimmel Penicillium Roqueforti.

Frankrijk

Bleu d’Auvergne

Koe/rauw

Bleu des Basques

Schaap/gepasteuriseerd

Bleu des Causses

Koe/gepasteuriseerd

Bleu de Gex

Koe/rauw

Bleu des Pyrenees

Schaap/gepasteuriseerd

Bleu de termignon

Koe/rauw

Brebis en cire

Schaap/gepasteuriseerd

Fourme d’Ambert

Koe/rauw

Roquefort Yves Combes

Schaap/rauw

België

Bio Bleu Belge

Koe/rauw

Bio Bleu Fumé

Koe/rauw

Grevenbroecker

Koe/rauw

Mamé Vî Bleu

Koe/rauw

Pas de Bleu
3-4 maanden

Koe/rauw

Ierland

Cashel Blue

Koe/gepasteuriseerd

CroZier Blue

Koe/gepasteuriseerd

Italië

Autunno Blu (seizoen)

Koe/gepasteuriseerd

Blu 61

Koe/gepasteuriseerd

Blu di Bufala

Bufffel/gepasteuriseerd

Castelmagno Dop

Koe/gepasteuriseer

DolomiticO

Koe/gepasteuriseerd

Erborinato San Carlo

Koe/rauw

Gorgonzola Piccante

Koe/gepasteuriseerd

Lucifero

Koe/gepasteuriseerd

Rossini Erborinato

Koe/gepasteuriseerd

Spanje

Picon Bejes

Koe-geit-schaap/rauw

Verenigd Koninkrijk

Shropshire Colston Basset

Koe/gepasteuriseerd

Stichelton

Koe/rauw

Stilton Colston Basset

Koe/gepasteuriseerd

Nederland

Colosso Oudwijker

Buffel/gepasteuriseerd

Lady’s Blue

Geit/rauw

Lazuli Oudwijker

Koe/gepasteuriseerd

Man’s Blue

Geit/rauw

Zwitserland

Jersey Blue

Koe/rauw

Verenigde Staten

Bayley Hazen Blue

Koe/rauw

Rogue River Blue

Koe/rauw

Duitsland

Chiriboga

Koe/gepasteuriseerd