Blauwschimmel

Ook wel blauwaderkaas genoemd. De typische blauwe aders in deze kazen worden bekomen door het toevoegen van de schimmel Penicillium Roqueforti.

Frankrijk

Bleu d’auverne

Koe/rauw

Bleu des basques

Schaap/gepasteuriseerd

bleu des causses

Koe/gepasteuriseerd

bleu de gex

Koe/rauw

brebis en cire

Schaap/gepasteuriseerd

fourme d’ambert

Koe/rauw

roquefort yves combe

Schaap/rauw

België

Bio Bleu Belge

Koe/rauw

Bio Bleu Fumé

Koe/rauw

pas de geuze

Koe/rauw

Grevenbroecker

Koe/rauw

Mamé Vî Bleu

Koe/rauw

Pas de Bleu
3-4 maanden

Koe/rauw

Ierland

Cashel Blue

Koe/gepasteuriseerd

CroZier Blue

Koe/gepasteuriseerd

Italië

Autunno Blu (seizoen)

Koe/gepasteuriseerd

Blu 61

Koe/gepasteuriseerd

Blu di Bufala

Buffel/gepasteuriseerd

DolomiticO

Koe/gepasteuriseerd

Gorgonzola Piccante

Koe/gepasteuriseerd

Lucifero

Koe/gepasteuriseerd

Rossini Erborinato

Koe/gepasteuriseerd

GORGONZOLA DOLCE

Koe/gepasteuriseerd

Spanje

Picon Bejes

Koe-geit-schaap/rauw

Verenigd Koninkrijk

Shropshire Colston Basset

Koe/gepasteuriseerd

Stichelton

Koe/rauw

Stilton Colston Basset

Koe/gepasteuriseerd

Nederland

Lazuli Oudwijker

Koe/gepasteuriseerd

Zwitserland

Jersey Blue

Koe/rauw

Verenigde Staten

Bayley Hazen Blue

Koe/rauw

Rogue River Blue

Koe/rauw

Duitsland

FRIESISCH BLUE

Koe/rauw