Kazen

Er zijn zoveel kazen dat je snel door de bomen het bos niet meer ziet. Wij zetten daarom de kazen van Kaasaffineurs Van Tricht even op een rijtje. In onze winkel Only Cheese vindt u een greep uit het onderstaande aanbod.

Blauwschimmel

Ook wel blauwaderkaas genoemd. De typische blauwe aders in deze kazen ontstaan door het toevoegen van de schimmel penicillium roqueforti.

Geit & Schaap

Zachtere kazen gemaakt uit geiten- en/of schapenmelk. Vaak met natuurkorst of geast.

Witschimmel

Deze kazen rijpen met de hulp van een witte schimmel (penicillium candidum) die een donzige, witte laag op de korst vormt.

Halfhard & hard

Kazen met een halfharde of harde structuur.  Harde kazen hebben een stevigere consistentie, de korst is hard en droog. Deze kazen kunnen beter bewaard worden en zijn meestal goed geschikt om te laten verouderen.

ROodflora

Kazen die gewassen worden met bijvoorbeeld pekelwater, een zoutoplossing, een sterk biertje, enzovoort. Deze kazen hebben een sterkere tot zeer uitgesproken geur.